Ενημερωτική συνάντηση για τα πεπραγμένα του πρώτου έτους του προγράμματος Saftas/ Erasmus+

Actions Greece Greece Press Greece

Η σχολική χρονιά βαδίζει ολοταχώς προς την ολοκλήρωσή της- μέρες απόμειναν για τις τελικές γραπτές εξετάσεις. Ολοκληρώνονται σιγά -σιγά και οι δράσεις του πρώτου έτους του ευρωπαϊκού προγράμματος Saftas για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Γι? αυτό το λόγο η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος θεώρησε σκόπιμο να μοιραστεί με τους γονείς, φίλους, καθηγητές και τους ίδιους τους μαθητές τα πεπραγμένα του πρώτου έτους.

Την Τετάρτη, 20 Απριλίου το απογευματάκι, ο διευθυντής του σχολείου, κ. Αυγερινάκης, η υπεύθυνη του προγράμματος Αράπογλου Κατερίνα και οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα καθηγητές Πηγαδάς Βασίλης, Γιαγμουρίδου Ευδοκία, Τσακίρη Μαρία, Φελλαχίδου Σοφία και Τζανετάκη Λίνα καλωσόρισαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τους μαθητές, τους γονείς και φίλους τους σε μία ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα Saftas. Η εκδήλωση αφορούσε και σε συναδέλφους καθηγητές που ενδιαφέρονται για σχολικές συμπράξεις -όπως αυτή του Erasmus+ . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής του όμορου γυμνασίου κ. Δημήτρης Μπουζάνης καθώς και ο πρόεδρος, κ. Παπαδημητρίου Απόστολος και άλλοι εκπρόσωποι από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Γ.Ε.Λ. Νέας Περάμου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.


Σ΄ ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα, η παιδαγωγική ομάδα στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις του προγράμματος Saftasσε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς: τις συνεντεύξεις από σημαντικούς ανθρώπους του κινηματογράφου και θεάτρου, τα εργαστήρια τόσο για το θέατρο όσο και τον κινηματογράφο, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος, τη συμμετοχή σε διαγωνισμό κριτικής για μαθητικές ταινίες. Ξαναθυμηθήκαμε τις θεατρικές σκηνές που ανεβάσαμε τα Χριστούγεννα, το σποτάκι για το ρατσισμό και την ανεκτικότητα και φυσικά την πρώτη απόπειρα να γυρίσουμε ένα sweded φιλμάκι. Φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην επίσκεψη καθηγητών στη πόλη Laflecheτης Γαλλίας όπως επίσης και στην επίσκεψη καθηγητών και πέντε μαθητών μας στην Νάπολη της Ιταλίας.


Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για καφέ και καλούδια που πρόσφεραν ως χορηγία οι «Φούρνοι Φελλαχίδη» -τους οποίους και ευχαριστούμε- ακολούθησε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης. Αυτό αφορούσε κυρίως αυτούς που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν ως συντονιστές ή ως συνεργάτες σ? ένα ανάλογο πρόγραμμα Erasmus+. Η κ. Αράπογλου Κατερίνα και κ. Βασίλης Πηγαδάς εξήγησαν στους ενδιαφερομένους με λεπτομέρειες και με βάση τη δική τους εμπειρία τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να συμμετέχει κάποιος σ? ένα παρόμοιο πρόγραμμα. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, κυρίως από τον κ. Δ. Μπουζάνη, το διευθυντή του Γυμνασίου Νέας Περάμου.

Κάπου εδώ η πρώτη χρονιά του προγράμματος Saftas ολοκληρώνεται. Ήδη όμως προγραμματίζουμε τα επόμενα βήματά μας όπως την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων που θα ανεβούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιλίππων- Θάσου και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρακολούθηση ταινιών μικρού μήκους στο Φεστιβάλ της Δράμας. Η επόμενη χρονιά για το πρόγραμμα και όλους εμάς που συμμετέχουμε σε αυτό είναι πολύ σημαντική. Γιατί εκτός από δύο μετακινήσεις καθηγητών και μαθητών στην Γαλικία της Ισπανίας και στο Φεστιβάλ ταινιών στην Ανζέ της Γαλλίας, θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον Απρίλη του 2017 είκοσι πέντε μαθητές από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και δέκα τουλάχιστον καθηγητές στο σχολείο μας ώστε όλοι μαζί να συμμετέχουμε σε ένα φεστιβάλ κινηματογράφου και θεάτρου . Πραγματικά ανυπομονούμε!…

Όσοι θέλετε να ξαναθυμηθείτε μαζί μας τις σημαντικότερες στιγμές του προγράμματος για την πρώτη χρονιά ξεφυλλίστε ?..

Και οι παραγωγές μας για φέτος 

 

 

 Το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι της Λωάντρας.
 Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη.

 

Η αφίσα και η πρόσκληση της εκδήλωσης

 


 

Comments are closed.